Κρουαζιέρες στο Αγιον Όρος και στην Αμμουλιανη

Καθημερινα από την Ουρανούπολη και τον Όρμο της Παναγίας τα τουριστικά σκάφη της Athos sea Cruises αναχωρούν με προορισμό το Άγιον Όρος, την Αμμουλιανη, τα νησιά Δρένια, την παραλία Banana και το νησί Διαπορο.

Το κεντρικό λιμανάκι της νήσου Αμμουλιανη


Η κρουαζιέρα στο Άγιον Όρος είναι μια εμπειρία η οποία υπόσχεται να αφήσει πολλές εντυπώσεις στον ταξιδιώτη καθώς οι οπτικοακουστικές αισθήσεις του δε παύουν να λειτουργούν στιγμή. Το πλοίο πλέει πλάι στις νοτιοδυτικές ακτές του Αγίου Όρους και στα επιβλητικά μοναστήρια.

Ιερά Μόνη Διονυσιου, πλοίο Καπετάν Φώτης


Η επίσκεψη στο νησάκι της Αμμουλιανης αποτελεί μια ξεχωριστή στάση καθώς ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να επισκεφθεί την μικρή τοπική αγορά της η οποία βρίσκεται στο λιμάνι της, να δει από κοντά πως είναι ένας αρσανας που χρησιμοποιούσαν οι μοναχοί για την συντήρηση και προφύλαξη των παραδοσιακών ξύλινων σκαφών τους, την Αγιορειτικη εκκλησία στην πλατεία του νησιού, το λαογραφικό μουσείο με αντικείμενα των κατοίκων του νησιού που έφεραν από τα παραλία της Μικρας Ασίας και τέλος τα παραδοσιακά σοκάκια του νησιού γεμάτα πολύχρωμα λουλούδια και μυρωδιές.

Η χώρα του νησιού της Αμμουλιανης


Τα νησάκια Δρένια ανήκουν στο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος την Αμμουλιανη, οι ντόπιοι και κυρίως οι ψαράδες τα αποκαλούν επίσης και γαϊδουρονήσια και τα ξεχωρίζουν με τα εξής ονόματα, Ελιά, τηγάνι, ποντικός, παλαμάρι κ.α. Τα Καταγάλανα νερά σε αυτό το σύμπλεγμα νησίδων δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από εξωτικούς προορισμούς ενώ το νότιο τμήμα τους μπορεί να κόψει την ανάσα σε κάθε επισκέπτη

 

Νησάκια Δρενια


Η παραλία Banana προστέθηκε στους προορισμούς της Athos Sea Cruises καθώς ανήκει στην ναυτική εταιρεία θαλάσσιων εκδρομών, με αποτέλεσμα η καλαισθησία του καταστήματος, η ποιότητα του φαγητού, η τοποθεσια δίπλα σε άγριο δάσος σε συνδιασμο με τα καθαρά νερά της περιοχής και την σχεδόν ιδιωτικότητα της παραλίας φέρνουν το αποτέλεσμα της επιτυχίας μαζί με τα καταπληκτικά ηλιοβασιλέματα.

Banana beach


Το νησί Διαπορος βρίσκεται απέναντι από την Βουρβουρου στην Σιθωνια, αποτελείται από μια μεγάλη νησίδα τον Διαπορο και από μικρά συμπλέγματα νησιών με δεκάδες ιδιωτικές παραλίες, τα νερά καταγάλανα, η φύση σχεδόν παρθένα, μιλάμε σίγουρα για ένα προορισμό που αξίζει!

Νήσος Διαπορος


Παρακάτω σας παρουσιάζουμε βίντεο με αεροληψεις της περιοχής όπου η Athos Sea Cruises δραστηριοποιείται

Κρουαζιέρες στην Χαλκιδική από την Athos Sea Cruises

Share this article

Recent posts